Geplaatst op Geef een reactie

Goede voornemens om een gezond gewicht te bereiken na je vakantie

Goede voornemens tijdens vakantie

Ik weet niet hoe het voor jou is, maar voor mij zit de vakantie er al weer even op. Ik zit weer helemaal in het ritme en dat is prima. Wist je dat niet januari, maar deze periode voor mij de drukste periode van het jaar is? Ik snap dat ergens wel. Op vakantie heb ik ook de tijd om alles eens goed te overdenken, nieuwe plannen te maken, te dromen over wat ik wil bereiken en waar ik nog van baal en ook besluiten te nemen die al lang genomen hadden moeten worden. Dat geldt voor veel mensen en die besluiten liggen ook ontzettend vaak op het gebied van gezonder eten, meer bewegen en afvallen. En daarvoor ben je bij mij aan het goede adres 😉.

Heb jij ook tegen jezelf gezegd dat het nu klaar is, dat de knop omgaat, dat je het echt anders gaat doen en dan ook goed? Dan organiseer ik met regelmaat een gave gratis online training, daarmee kom je in actie en zet je de eerste stap op weg naar jouw gezondere lifestyle.

In deze training

 • Leer je wat je het beste kunt eten om gezond te worden en te blijven, maar ook met welke voeding dat minder goed lukt en waarom dat zo is. Ik laat je door de bomen het bos weer zien als het gaat om eten in combinatie met je gezondheid.
 • Leer je wat gezonde keuzes zijn en krijg je de tools die het makkelijk maken om gezond te kiezen. Waar je ook bent, met wie je ook bent, wat er ook voorbij komt aan eten en drinken, jij weet hoe je het slimste kiest.
 • Ontvang je inspiratie van andere ondernemers die dit alles al succesvol hebben doorlopen en daar nu de voordelen van ervaren.

Het allemaal weten is niet voldoende, er moet iets gaan gebeuren. Dus maak je jouw Food4Health actieplan, zodat je precies weet wat je vanaf dat moment gaat doen om jouw doel te bereiken.

Maak de keuze dat het nu klaar is, je zult jezelf dankbaar zijn. Schrijf je meteen in voor de training, dan maak je een vliegende start. En, minstens zo belangrijk, dan zorg je ervoor dat je het ook gaat doen. Dat laatste is vaak de grootste uitdaging in de hectiek van alledag.

Alles wat ik je in deze training leer zit ook in mijn MooiGewicht methode. Ik blijf er zelf al meer dan 25 jaar mee op gewicht (en dat is 13 kilo minder dan toen), voel me super fit en heb in de afgelopen 7 jaar al honderden ondernemers geholpen om de life change te maken, zodat ze zich fitter en gezonder voelen, afvallen en meer energie hebben.

Dus kan jouw leven nog wel een flinke energie boost gebruiken, zorg dan dat je er één van de komende online trainingen bij bent. Gratis. Wat heb je te verliezen? Niets toch? Dus tot dan!

Vind meer informatie via Facebook of mijn site

Ik kijk er naar uit je dan te zien!

Groet, Rian.

Geplaatst op Geef een reactie

Zonder weekenden zou het veel makkelijker zijn…

Healthy Summer

NORMAAL GESPROKEN LUKT HET ME WEL…

Of die weekenden niet afgeschaft kunnen worden, vraagt M. zich af. Hij stapt van de weegschaal. De teller staat, elf weken na de start, op min 8,3 kilo en daar is hij super blij mee.

Maar die weekenden nekken hem voor zijn gevoel, zonder dat zou het toch makkelijker zijn.

Want:

 • de regelmaat in het eten, die er doordeweeks zo goed in zit, is in het weekend voor een groot deel weg;
 • de vele feestjes, barbecues en etentjes zijn reuze gezellig, maar maken het lastig om zich aan zijn plan te houden: niet te veel te eten en te drinken.

Zo’n weekend kom je meestal zwaarder uit, dat kan ook bijna niet anders als je niet oplet. Ik zie dit patroon bij heel veel mensen, de weekenden zijn wat losser en doordeweeks weer netjes terug in het ritme. Dat extra gewicht van het weekend verdwijnt weer met een paar dagen gezond en niet te veel eten. Per saldo blijf je dan ook mooi op gewicht. Niks mis mee, tenzij je wilt afvallen. Dan is het weekend vaak net wat té los, is het alles bij elkaar net te veel en heb je de hele week weer nodig om dat goed te maken en val je dus niet af.

Zou je de gezelligheid en festiviteiten van het weekend niet hebben of er niet aan meedoen, dan wordt het natuurlijk een stuk eenvoudiger. Als je het dat waard vindt, dan is dat een optie. Vraag is of je bereid bent die keuze te maken?
Je kunt ook gaan voor de combinatie: meedoen, maar bewust kiezen voor wat én hoeveel je eet en drinkt. Dat klinkt te simpel, maar ik zie het negen van de tien keer gewoon niet gebeuren.

Dan wordt er bij het uit eten gekozen voor drie gangen, vier glazen wijn en vooraf het borrelbrood.
Dan gaan er zes flesjes bier door op een verjaardag, samen met blokjes kaas, worst en gebak bij de koffie.
Dan gaan er vier stukken vlees op de barbecue, met daarbij stokbrood, salade, saus, bier en een ijsje toe.
Dat is te veel om af te vallen, daar is echt geen hogere wiskunde voor nodig.

Door bewust te kiezen, zorg je er heel eenvoudig voor dat je minder eet en drinkt:

Minder gangen bij het uit eten, wijn afwisselen met water en geen brood vooraf.
Minder bier, een paar hapjes óf gebak op de verjaardag.
Minder vlees op de BBQ, geen stokbrood, maar wel salade en als toetje gegrild fruit in plaats van ijs.

Er zijn zoveel mogelijkheden om te kiezen, kies wat voor jou werkt.
Dan blijft het leuk en houd je het ook vol.

Zo heb ik samen met M. gekeken naar de keuzes die voor hem het beste waren. Het werkt, je hoeft de weekenden niet af te schaffen, je kunt gewoon aan alles mee blijven doen en ook nog afvallen, als je maar bewust kiest. En dan ben je ‘gewoon’ ruim 8 kilo kwijt in elf weken, gaaf!

Wil jij ook leren hoe je de zomerse gezelligheid combineert met gezond eten en op gewicht blijven of afvallen?

Met regelmaat organiseer ik hele toffe workshops Food4Health, waarin je dat onder de knie krijgt. Je weet na de workshop precies hoe jij de goede keuzes kunt maken, waar en met wie je ook bent, wat je ook doet.

Je ontdekt hoe je kunt blijven genieten van lekker eten en toch in balans blijft.
Voor de prijs hoef je het echt niet te laten, je gaat gegarandeerd met veel inspiratie, tips, ideeën én vertrouwen de deur uit. De periode daarna kom je soepel en zonder bonuskilo’s door!

Volg mijn site of Facebook voor de komende workshops

Geplaatst op Geef een reactie

“Ik mag dus meer gaan eten!”

AFVALLEN EN MEER ETEN?

“Ik mag dus meer gaan eten!” Dat was de reactie van de dame die ik sinds kort begeleid.

Ik hoor dat vaker en het komt als een aangename verrassing. Zeg nou zelf, bij afvallen denk je al snel aan het tot een minimum beperken van je eten. Ik zie dat in ieder geval heel vaak gebeuren. We schrappen veel dingen uit ons dagelijks menu onder het motto ‘dat doen we nu niet meer’ of ‘even niet meer’. Voor heel veel dingen is dat ook prima. We weten echt wel dat koek, snoep, wijntjes, biertjes of snaaien ’s avonds laat niet handig is als je wat kwijt wilt.

Als ik dan kijk naar wat er in zo’n fase wél gegeten wordt, dan is dat negen van de tien keer te weinig. Volg je me al wat langer, dan weet je dat ik van goede energie tanken houd. Met voldoende, gezond eten geef je je lichaam de brandstof die het nodig heeft. Daarmee functioneert alles soepel en voel je je fit. Dat zorgt er weer voor dat je de dag goed doorkomt en het ook volhoudt om die minder gezonde dingen vaker te laten staan.

Wat ontbreekt er dan vaak? De 3 toppers zet ik voor je op een rij.

 • Groente, in alle vormen en alle soorten.
  Er zijn maar weinig mensen die de minimale hoeveelheid van 250 gram per dag halen. Het avondeten is het favoriete moment dat er groente wordt gegeten, maar dan halen we vaak geen 250 gram per persoon. De tip is dan ook om op andere momenten van de dag groente te eten: het maakt niet uit op welk moment je het eet, als je het maar eet en eet het op een moment dat het jou past. Bijvoorbeeld als je ’s avonds nog wat wilt snacken of ’s middags rond een uur of 16u.
 • Fruit. Fruit wordt meer gegeten dan groente, maar lang niet iedereen haalt de twee stuks per dag. Slechts 15% van de volwassenen in ons land haalt de dagelijkse portie groente en fruit. Hoor jij daar bij? Fruit en groente zijn eerste hulp bij trek, die regel kun je heel eenvoudig voor jezelf instellen.
 • Zuivelproducten zoals melk, yoghurt, kwark en kaas zijn niet alleen lekker, maar zitten ook vol met goede voedingsstoffen: eiwit, calcium en de vitamines B2 en B12. Het fijne van zuivelproducten is dat eiwit zorgt voor een goed gevuld gevoel, ideaal voor de momenten waarop snacktrek ontstaat.

Waar zit voor jou een verbeterpunt? Als je de neiging hebt om op rantsoen te gaan, dan nodig ik je uit om eens wat extra’s hiervan te eten en kijk hoe je je daarbij voelt.

De dame waar ik het aan het begin over had, is in twee weken tijd al ruim 3 kilo afgevallen. Wil jij ook een vliegende start maken met het afvallen, maar dan wel graag met gewoon lekker en gezond eten? Bestel dan hier voor slecht € 47 (excl BTW) mijn 4-delige video-serie, dan kun je direct aan de slag en zie je volgende week al het eerste resultaat.

Op naar minder kilo’s en meer energie!

Geplaatst op Geef een reactie

Hoe ik elk jaar ruim 2.500 klontjes suiker bespaar…

Koffie zwart

De dag begint voor mij bij voorkeur met een goede kop koffie. Zodra ik onze dochter Dide naar school heb gebracht, loop ik linea recta door naar de koffiemachine en met die kop koffie start mijn dag. Heerlijk!

Ooit dronk ik mijn koffie met suiker. Ik had het idee dat het zonder de zoete smaak echt niet te drinken zou zijn. Gek is dat, hoe zo’n overtuiging in je hoofd gaat zitten. Gaandeweg de jaren kwam wel het besef dat die koppen koffie met suiker niet echt handig zijn als je een beetje op je gewicht moet en (vooral) wilt letten. Ik schakelde over op de zoetjes. Daarmee had ik toch die zoete smaak en niet de calorieën, quick win in mijn ogen. Tot het moment dat de zoetstoffen mij tegen gingen staan, ik had er niet langer een goed gevoel bij. Toch gruwelde ik van de gedachte om mijn koffie zwart te drinken, ik dacht echt dat ik het niet zou kunnen. Het idee alleen al.

Tot ik hoorde van dit experiment:

 • Drink vanaf nu de koffie zwart, dus zonder suiker, zoetjes of melk.
 • In dezelfde hoeveelheden als normaal.
 • Twee weken lang.

Nu komt het belangrijkste:

 • na die twee weken maak je een keuze. Je besluit of je de koffie zwart blijft drinken óf dat je er weer suiker, zoetjes of melk in gaat doen.
  That’s it.

Dit durfde ik wel aan. Er was een escape, ik hoefde niet voorgoed afscheid te nemen. Ik hoefde het ‘maar’ twee weken te proberen en daarna kon ik weer gewoon overstappen naar mijn geliefde zoete koffie. Die twee weken zou ik wel overleven, dus ik ben gestart met de zwarte koffie. Niet te drinken! Na een week kon ik niet wachten tot de tweede week voorbij zou zijn, voor mij was het glashelder wat de keuze zou worden 😉. Na die tweede week gebeurde het onverwachte, ik vond de zwarte koffie eigenlijk heel goed te drinken. Het experiment was ondertussen wel voorbij en het keuzemoment daar, dus ik kon weer aan de zoetigheid. Wat denk je? Ik vond het ronduit smerig! Vanaf dat moment drink ik zwarte koffie en kan ik me niet voorstellen dat het ooit anders was.

Dit laat zien dat het puur gewenning is en dat ik dus ook aan iets anders kan wennen, ook al denk ik dat het me never nooit zou lukken. Dit principe kun je op je koffie loslaten, maar natuurlijk op heel veel dingen waarvan je denkt dat je echt niet zonder kunt.

Ik hoefde alleen maar de eerste stap te zetten en het te gaan doen. Het keuzemoment na twee weken maakte dat ik het aandurfde om die stap te zetten, het was veilig. Als ik het zou willen kon ik, zonder gezichtsverlies, weer terug. Niks te verliezen dus. Uiteindelijk alleen maar winst.

Als je me wat langer kent, dan weet je dat ik van de cijfertjes ben. Geen suiker betekent:

 • 5 koppen koffie
 • 2 koppen thee per dag
 • per kop 1 klontje suiker
 • 365 dagen lang
 • 2.555 suikerklontjes per jaar
 • ik hoop nog heel veel jaren lang…

Drink jij je koffie of thee ook met zoetigheid en denk je, net als ik, dat je echt niet zonder kunt?
Dan is het de moeite waard om dit experiment aan te gaan, je hebt niks te verliezen. Laat je het mij weten? Vind ik echt leuk!

Geplaatst op Geef een reactie

Vrolijk Pasen gewenst! (met slanke paasrecepten)

'Vrolijk Pasen'

Kriebels krijg ik ervan: prachtig lenteweer in het vooruitzicht voor de vrije dagen die er aan komen, voor mij betekent het extra tijd samen met het gezin, de PRED-family 😊 en familie. Daar hoort ook lekker eten bij. Vandaag heb ik voor ons ontbijt op 1e Paasdag thuis wat slanke paasrecepten uitgezocht, waarvan wij er een paar op tafel gaan toveren. Ik vind het leuk om ze met je te delen.

Om het aantal calorieën een beetje te beperken, geef ik er waar mogelijk een wat slankere twist aan. Normaal gesproken komt mijn ontbijtje niet boven de 300 calorieën, ik heb niet de illusie dat ik dat met een paasontbijt ook red. Geeft ook niet, op dit soort dagen tank je gewoon net wat meer energie dan anders. Voor mij is dat echter geen reden om maar helemaal los te gaan en er dan ook nog twee weken aan vast te knopen omdat het toch vakantie is voor de meiden. Na de Pasen is het gewoon weer terug naar de basis. Daarmee blijft de balans oké.

Wat staat er bij jou op het menu dit weekend?
Ik wens je hele fijne Paasdagen!

Mini-ontbijtquiches

Ik vervang het croissantdeeg door meergranenbrood en ik kies voor 30+ kaas, daarmee beperk ik de hoeveelheid verzadigd vet. https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1189668/mini-ontbijtquiches

Brood met hüttenkäse, ham en peer:

Tijdens feestdagen schiet groente en fruit er al snel bij in, met deze combi pak je in ieder geval wat fruit. Hüttenkäse is een lekkere, lichte kaas en smaakt met de rauwe ham en peer heerlijk.
https://www.jumbo.com/meergranenbrood-met-huttenkase,-ham-en-peer/502145/

Homemade eiersalade:

Een ei hoort erbij 😊 en waarom niet zelf even een eiersalade maken? Een minder vette mayonaise scheelt een enorme hoeveelheid vet en calorieën. Die gaan dan in ieder geval niet plakken op de plekken waarvan ik het niet wil.
https://www.ah.nl/allerhande/recept/R-R1185514/eiersalade

Gezonde start Kwarkontbijt:

Dit ontbijtje kan elke dag. Door de kwark rijk aan eiwitten, dus samen met de eitjes een mooie tegenhanger voor de koolhydraten van het paasbrood.
https://www.gewichtsconsulenten.nl/pages/893/Gezonde-start-Kwarkontbijt.html

Bronnen: ah.nl, jumbo.com en gewichtsconsulenten.nl

 

Geplaatst op Geef een reactie

We willen het wel, maar doen het niet.

We willen het wel maar doen het niet

Er zit mij wat dwars, al wat langer…
Dat zijn de laatjes in ons huis of eigenlijk meer de inhoud ervan. Ik kan niet zeggen dat het een mega puinhoop is, maar opgeruimd is het niet. Dat kan echt anders, ik vind ook dat het anders moet. Dat houdt me dan bezig, zeker nadat iedereen het na 1 januari over opruimgoeroe Marie Kondo had en aan de slag leek te gaan met opruimen. In m’n hoofd heb ik ze allemaal al opgeruimd, in werkelijkheid duurde het even voordat ik überhaupt één la had aangepakt, laat staan dat ze allemaal aan de beurt zijn geweest.

Zo gaat het met zoveel dingen, ik zie het ook bij mij in de praktijk. Mensen willen echt graag die kilo’s kwijt, lekkerder in het vel zitten en fit zijn, de praktijk is dat het voor geen meter gaat.

We willen het wel, maar doen het niet.

Wat maakt nou dat we er zou tegenaan blijven kijken? 

Er zijn een paar dingen die ik dan vaak tegenkom, aan de andere kant zie ik ook hoe het anders kan. Die deel ik graag met je.
Wat zie ik gebeuren:

 • Je weet niet waar te beginnen: het is zo’n berg, de moed zakt je al in de schoenen als je er alleen al aan denkt. Ik heb dat met die laatjes (ik zou ze eens moeten tellen 😉), bij Mooi Gewicht gaat het om kilo’s die er af moeten. Grote kans dat je er maar niet aan begint, want het eind is nog lang niet in zicht. Laat staan wat je er allemaal wel niet voor moet doen of denkt er voor te moeten doen. Wat een gedoe.
 • Maandag begin ik echt. Het past nu niet, ik pak het maandag op. Er zijn meer dan genoeg redenen te bedenken waarom het nu niet hoeft of niet kan. Soms terecht, heel vaak ook onterecht. Met afvallen is het een klassieker geworden: maandag begin ik echt. Uitstel is 9 van de 10 keer afstel, er is altijd wel iets dat in de weg staat of we vinden wel iets waardoor het nu niet past: verjaardagen, op vakantie, druk op de zaak, etentjes buiten de deur, feestjes, ga maar door. Als je wacht tot het moment dat dit niet meer voorkomt, dan kun je lang wachten.
 • De twijfel of het gaat lukken. Stel dat het niet lukt, dan sta je mooi te kijken. Niet beginnen beschermt je tegen deze deuk in je zelfvertrouwen, wel zo veilig. Dat maakt het wel heel verleidelijk om het nu nog niet te gaan doen.

Beetje herkenbaar? Dan is de vraag natuurlijk:

wat kun je hiermee, zodat je wél in beweging komt?

 1. De grote berg in kleine stukken hakken. Beginnen bij het begin en telkens weer een stap zetten.
  Dat werkt echt. Elke stap is er één en elke stap die je zet, brengt je dichter bij het doel. Stel, je wilt 25 kilo afvallen, maak er vijf keer vijf kilo van. Het halen van die eerste vijf kilo smaakt gegarandeerd naar meer.
 2. Dealen met het moment of de situatie zoals die is. Kijken wat wél kan, in plaats van het als excuus gebruiken waarom niet. Dat vraagt om er met een andere blik, met een andere mindset, naar te kijken. Je hebt altijd een keuze, een keuze die voor jou op dat moment het beste is. Als je daar bewust van bent én naar handelt, kun je alles aan wat er in je agenda staat.
 3. Met het in beweging komen groeit het zelfvertrouwen. Dat is wat ik elke dag zie, al vanaf de eerste stap die gezet wordt. Dat maakt dat je er lol in krijgt en achteraf denkt ‘zat ik hier nou moeilijk over te doen.’ Je krijgt er lol in door het te gaan doen.

Dit principe heb ik ook op m’n laatjes losgelaten, het is geen hogere wiskunde, maar wel doeltreffend. We doen er gewoon telkens een, in plaats van allemaal op een dag en dat gaat gestaag door. Elke opgeruimde la geeft een goed gevoel, die vinken we lekker af. En weer door. Genoeg over mijn huis 😉. 

Waar laat jij dit principe op los?

Zit de wens om af te vallen vast in jouw hoofd? Dan kan het je helpen om deze stappen te zetten, in beweging te komen en het succes te gaan ervaren. Zodat ook jij kunt zeggen ‘het is niet ingewikkeld, maar juist prima te doen’. Stel je eens voor wat dat voor jou betekent…

Kun je wel wat hulp gebruiken, zodat je de stappen ook de goede kant opzet? Ik kan je daarbij helpen. Plan een gratis kennismakingssessie dat kan zowel online als bij mij op de praktijk.

Geplaatst op Geef een reactie

Waarom calorieën tellen er wel toe doet

Het valt mij op dat calorieën tellen steeds meer weerstand oproept als het gaat om diëten en afvallen. Niet meer van deze tijd en ook niet doorslaggevend voor het resultaat is wat ik dan hoor en lees. Ik denk daar anders over en deel hier met je waarom ik dat vind, zodat je daar je voordeel mee kunt doen.

Afvallen lukt als je over een langere periode minder energie binnenkrijgt dan dat je nodig hebt.

Daar is geen hogere wiskunde voor nodig, maar toch lijken we dit basisgegeven uit het oog te verliezen. De energie wordt uitgedrukt in calorieën, het omzeilen daarvan is lastig als je aan de slag gaat met het aanpassen van je energiebalans. Waar moet je mee rekenen als je niet van calorieën uitgaat? Weten hoe die energiebalans voor jou is (hoeveel energie heb jij op een dag nodig) en hoe je dat mechanisme voor je kunt laten werken, bepaalt uiteindelijk wat er met je gewicht op de weegschaal gebeurt.

Ook in gezonde voeding zitten calorieën.

Ik zie regelmatig dat mensen heel gezond eten en toch niet afvallen. Ik ben groot voorstander van gezonde voeding, laat dat duidelijk zijn. Het maakt namelijk wel degelijk uit of je de energie met gezond eten ‘tankt’ of vooral met ongezond voedsel. Gezonde voeding zorgt er voor dat je lichaam goed z’n werk kan doen en dat je je fit en energiek voelt. Dan heb ik het nog niet eens over de voordelen voor de gezondheid op langere termijn. Meer dan genoeg redenen om je voeding voor het grootste gedeelte (minimaal 80%) gezond te laten zijn. Ook in gezonde voeding zitten calorieën en krijg je daar te veel van binnen, dan kom je aan. Noten zijn hot als gezonde snack, maar wel enorme caloriebommen. Maar denk ook aan avocado, vette vis en oliën. Allemaal supergezond maar te veel hiervan eten gaat simpelweg niet helpen bij het afvallen.

Het tellen van calorieën helpt om je bewust te worden van de hoeveelheid energie die je binnenkrijgt en dat is doorslaggevend voor het wel of niet afvallen. Tank de calorieën die je nodig hebt en dan vooral met gezonde voeding. Daar word je lijf blij van.

Op naar minder kilo’s en meer energie!

Geplaatst op Geef een reactie

Zo maak je jouw plan naar minder kilo’s slim

Maak vooral slimme plannen

Denk je nu: hoezo, slim plan naar minder kilo’s? Het is toch gewoon gáán: even wat minder eten en drinken en nu écht gaan sporten, dan lukt het me wel om wat kwijt te raken?
Daar zie ik het vaak mis gaan, omdat de keuzes die gemaakt worden, niet altijd de handigste en haalbaarste zijn.

Het is vaak symptoombestrijding. De oorzaak van het teveel aan kilo’s (je krijgt langere tijd meer binnen dan je verbruikt) wordt niet aangepakt of maar voor heel even. Een paar voorbeelden uit de praktijk:

 • geen aardappels of pasta meer eten bij de warme maaltijd
 • brood vervangen door crackers, sla of rijstwafels
 • multivitaminen slikken voor meer energie of een fitter gevoel
 • een alcoholvrije maand inlassen
 • afspreken dat je 3x per week naar de sportschool gaat in plaats van niet
 • of…

Niet alle acties zijn ook de slimste

Keuzes die met de beste bedoelingen gemaakt worden, maar niet leiden tot succes. Het zijn keuzes die vaak niet langer dan 2 weken vol te houden zijn, daarnaast voor minder energie zorgen en ook nog gedoe opleveren. Bij elkaar genoeg ingrediënten om het bijltje er bij neer te gooien. Beetje herkenbaar?

Het kan heel simpel anders. Ik noem dat slimme plannen maken, plannen die voor jou werken.

Slimme plannen:

 • leiden tot resultaat, want geen resultaat zien van wat je doet werkt niet echt motiveren
 • zijn makkelijk toe te passen, je zit niet te wachten op allerlei gedoe en ingewikkelde toestanden
 • zijn heel goed te doen, ook als het langer 2 weken moet. Sterker nog, zou het voor de rest van je leven kunnen zijn?
 • zorgen er vooral voor dat je barst van de energie en superfit de dag doorkomt.

Met slimme plannen houd je het vol

Stel, de wijntjes zijn een struikelblok voor je. Dan kun je voor jezelf een plan maken dat er voor zorgt dat je minder of minder vaak wijntjes drinkt. Op welke dagen, momenten of gelegenheden kies je er wel voor en wanneer bewust niet? Voel je dat zo’n plan heel anders is dan ‘deze maand drink ik geen druppel alcohol?’

Die plannen (denk nu niet aan een 10 pagina dik beleidsplan) zijn voor iedereen anders, want iedereen is anders, heeft andere valkuilen en wat voor de een werkt, werkt voor de ander niet. Een slim plan zorgt er voor dat je doet wat bij jou past, wat voor jou resultaat oplevert, wat nauwelijks moeite kost en al helemaal niet als strafkamp voelt. En dan gebeurt het dus, dan val je af én voel je je daarbij superfit.

Lees HIER het verhaal van Geertrui…in de afgelopen 3 maanden hebben we haar plannen gemaakt én uitgevoerd. Ze is nu ruim 13 kilo lichter…

Kunnen jouw plannen ook slimmer en kun je daarbij een flinke dosis inspiratie en daadkracht gebruiken? Zodat je recht op je doel afgaat en daar ook weet te blijven?

Bestel dan mijn video-serie “Kickstart Afvallen voor Ondernemers”.
Voor slechts € 47 ontvang je elke week, vier weken lang, een trainingsvideo in je mailbox. Deze video’s geven je een vliegende start bij het afvallen: praktisch, no-nonsense en gericht op resultaat. Ik deel mijn kennis en tools om af te vallen én op gewicht te blijven.

Met een druk op de knop bestel je de Kickstart eenvoudig en snel, je hebt de eerste video meteen in je mailbox.

[Bestel]

Op naar minder kilo’s en vooral meer energie!

Geplaatst op Geef een reactie

Het is allemaal bewustwording

Afbeelding Rian met tekst webinar 31 januari

…een uitspraak die ik heel vaak bij mij aan tafel hoor. Mij verrast het niet meer, sterker nog, het is een van de succesfactoren om af te vallen en op gewicht te blijven. Het is een veranderproces als je wilt afvallen en nooit meer aan wilt komen. Wordt dus manager van je eigen gewicht!

Dat betekent dat je dingen anders moet gaan doen dan je gewend bent. Je kunt moeilijk verwachten dat je een garderobe in een kleinere maat aan kunt schaffen zonder iets te gaan doen, toch? Het grappige is dat we ons niet bewust zijn van wat we gewend zijn. Maar liefst 95% van alles wat we doen, gaat onbewust. Voor een heleboel dingen is dat maar goed ook, want anders moeten we overal over nadenken. 

Als het echter gaat om je eetgedrag en je wens om af te vallen is het meer dan de moeite waard om bewust te worden van wat je doet in bepaalde situaties, welke keuzes je maakt en wat je jezelf daarbij vertelt.

 • Plof je ’s avonds op de bank om te Netflixen en hoort daar wat te snacken bij?
 • Maak jij bij het avondeten de pannen leeg, terwijl je eigenlijk genoeg gegeten hebt?
 • Loop je ’s avonds naar de koelkast om wat drinken te pakken en pak je in een vloeiende beweging ook blokjes kaas?
 • Of ren je ’s morgens de deur uit zonder wat te eten mee te nemen?

Allemaal voorbeelden uit de praktijk, grote kans dat jij er wel iets van herkent? Zo hebben we allemaal onze blinde vlekken en die helpen simpelweg niet.

Eetdagboek

Als jij je bewust wilt worden van jouw eetgedrag, dan kan ik het bijhouden van een eetdagboek echt aanraden. Mensen die een eetdagboek bijhouden vallen twee keer zoveel af als mensen die dat niet doen. Ik zie dat ook in mijn praktijk, ik krijg reacties als ‘ik had geen idee’, ‘nooit in de gaten gehad dat…’ en ‘ik dacht dat ik goed bezig was, dus niet’. 

Na het bewust worden is de volgende stap natuurlijk het anders gaan doen. Dat hoeft echt niet ingewikkeld te zijn, als je maar weet wat er nodig is om te bereiken wat je wilt. Dan kun je daar bewust de stappen voor gaan zetten.

Wil je weten welke stappen je kunt zetten om voor altijd manager van je gewicht te worden? Schrijf je dan in voor mijn gratis online training ‘In 3 stappen manager van je gewicht’. Dan hoor je niet alleen die cruciale stappen van mij, maar krijg je ook de tools die jou helpen om de juiste keuzes te maken. En je krijgt live antwoord van mij op alle vragen die je hebt. Het duurt ongeveer een uur en je kunt het op iedere plek volgen op telefoon, tablet of computer.

Geplaatst op Geef een reactie

Wensen|Weten|Waarmaken|Afvallen

Foto Wielrenners en tekst wensen+weten+waarmaken=afvallen

Afvallen = Wensen + Weten + Waarmaken

Ik heb 2 vragen aan je:

 1. Hoe belangrijk is het voor je om je gezond en fit te voelen en met goede energie je dag door te komen?
 2. Welk cijfer van 0 – 10 geef je jezelf voor de mate waarin je je gezond en fit voelt?

0 betekent, ik ben blij dat ik hier überhaupt zit. 10 staat voor ‘kan niet beter, ik kan de hele wereld aan.’
Als je het belangrijk vindt om gezond te zijn, je fit en energiek te voelen. Als je jezelf zojuist een cijfer onder de 8 geeft, dan doe je jezelf te kort. Dat is wat ik heel vaak bij ondernemers zie, ze zorgen waanzinnig goed voor hun bedrijf en werken keihard, maar vergeten vaak net zo goed voor zichzelf te zorgen. Meer dan de helft is te zwaar, voelt zich vermoeid en lusteloos. En als dat maar lang genoeg duurt dan valt de belangrijkste asset van hun bedrijf, de ondernemer, om. Met alle gevolgen van dien.

Dat kan anders.

Een gezond gewicht vermindert aantoonbaar de kans om ziek te worden en zorgt ervoor dat je veel beter in je vel zit en met veel meer energie je werk kunt doen. Dat is waar ik bij Mooi Gewicht aan werk. Niet voor even kilo’s knallen maar voor altijd, simpelweg omdat het past bij jouw manier van leven.
Wat zou het voor jou betekenen om dat te bereiken?
Ik deel in dit artikel de 3 stappen die bepalend zijn om dat te bereiken: wensen, weten en waarmaken.

WENSEN

Wat wil je? Wat wil je écht? Dat is natuurlijk prima om uit te drukken in kilo’s, dat kunnen we ook goed meten en monitoren. Daar houd ik ook van :-). Maar wat daarbij nog veel belangrijker is, is wat dat streefgewicht voor joú mogelijk maakt.

Zo begeleidde ik een ondernemer die 25 kilo af wilde vallen, met die wens zat hij bij mij aan tafel. Hij fietste veel op de racefiets, ook in een club, had al een nieuwe lichtere fiets aangeschaft maar fietste nog steeds achteraan en baalde daarvan. Hij zag ook wel in dat die 25 kilo overgewicht daar niet echt bij hielp. Ik vroeg hem welk plaatje hij voor zich zag als hij 25 kilo minder zou wegen…Dat was het beeld van hem met een groep bevriende wielrenners na afloop van een stevige tocht. Hij, weliswaar vermoeid, maar nog vol energie in zijn favoriete, strakke wieleroutfit. Trots en vol zelfvertrouwen over zijn conditie en lichaam én omdat hij het goed vol kon houden in de kopgroep te fietsen.

WETEN

De veranderingen doen die nodig zijn om jouw wens te realiseren. Het besluit nemen om dat te gaan doen en blijven doen en zelf verantwoordelijkheid nemen voor je succes. Als je niet bent waar je nu wilt zijn, dan zul je andere dingen moeten doen.
Afvallen is een kwestie van de juiste stappen volgen en blijven gaan: heel simpel => als je langere tijd meer eet dan je nodig hebt, dan kom je aan en anders om. Als je voor jezelf weet:

 • Wat en hoeveel je kunt eten;
 • Je weet hoe je met alles wat er voorgeschoteld wordt, de keuzes maakt die voor jou het beste zijn om je doel te behalen.

Als je dát weet, dan heb je de touwtjes in handen als het om je gewicht gaat. Daar zijn geen gekke dingen voor nodig. Eén van mijn klanten zei eens gekscherend dat hij blij was dat hij het eten niet hoefde te importeren: “je kunt gewoon bij de Appie je boodschappen blijven doen.” Een andere klant vond het een verademing om te ontdekken dat je gewoon, fatsoenlijk kunt eten en toch af kunt vallen. Eerder was het afvallen hem gelukt met repen die volgens hem niet te eten waren, nu met gewoon lekker eten.
En dan de laatste: als je heel goed weet én vooral voelt waarom je het wilt, je ook exact weet wat te doen, dan komt het nog aan op het…

WAARMAKEN

Hier komt het aan op het in actie komen en blijven, echt gaan doen wat nodig is om je wens uit te laten komen. En je weet, een resultaat voor de rest van je leven behaal je niet in 2 weken. Mogelijk komen er hobbels op de weg? Die zijn er gegarandeerd! Het is belangrijk te zorgen dat je niet afhaakt bij de eerste de beste hobbel en denkt: “mislukt, maandag maar weer een nieuwe kans.” Maar dat je kijkt hoe je er mee om kunt gaan en vasthoudt aan je wens.

Verwacht van niemand anders dan jezelf hét wondermiddel of de magische pil. Je zult zelf de stappen moeten zetten, maar dat hoeft echt geen strafkamp te zijn. En je hoeft dat niet alleen te doen. Omring jezelf met de mensen die je daarbij kunnen helpen, die de kennis en ervaring hebben. Die de weg al vele malen succesvol bewandeld hebben, ook voor zichzelf.

Het lukt mij nu meer dan 20 jaar…

Veel te zwaar te zijn, ik weet wat het is. Maar het lukt mij om al meer dan 20 jaar op gewicht te blijven, ook in een druk en hectisch bestaan. Ik zeg wel eens, ik zie ik zie wat jij niet ziet. Ik zie de stap die je zelf niet ziet en die het verschil maakt tussen wat aanmodderen, halfslachtige pogingen om af te vallen en het echt gaan halen.

Laatst kreeg ik een berichtje van een dame die ik inmiddels 4 jaar geleden heb begeleid, ze is toen 18 kilo afgevallen. Zij liet mij weten dat ze nog steeds op gewicht is, dat ze daar waanzinnig blij mee is en dat haar beslissing om met mij koffie te gaan drinken een van haar betere beslissingen is geweest. Zo’n bericht raakt mij in m’n hart, dit is waar ik het voor doe. Ik gun het echt iedereen.

Daarom nodig ik je van harte uit voor een gratis en vrijblijvende kop koffie. Bij mij op de praktijk (of via Skype/Facetime. Ik kan  je laten zien waar voor jou de mogelijkheden liggen om je cijfer, waar je dit artikel mee bent begonnen, te verbeteren. Heel concreet en vooral voor jou praktisch toepasbaar. Laat je bericht bij mij achter, dan bel ik je om een afspraak te maken.

Mooi Gewicht, afvallen voor ondernemers en drukbezette professionals.